Hvad gør KST så effektiv?

KranioSakral terapi er effektivt, men hvorfor?

  

Det kraniosakrale system er et af de aller vigtigste systemer i kroppen, da det beskytter og nærer hjernen og rygmarven.
Ligesom pulsen og hjerterytmen, har det kraniosakrale system et flow og en rytme der kan føles overalt på kroppen.

Dette flow stammer fra produktionen og reabsorbering af ceresbrospinal væsken som resulterer i den stigning og fald i trykket der er nødvendigt for at cirkulere væsken i systemet.
Den kontinuerlige dannelse og absorbering af denne væske er afgørende for at central nervesystemet fungerer optimalt.
Ved spændinger kan funktionaliteten af det kraniosakrale system forstyrres i en sådan grad at det påvirker nervesystemet .
Da en velfungerende krop er afhængig af millioner af korrekte signaler, er der derfor næsten ingen grænse for hvad disse forstyrrelse kan have af indflydelse på helbredet.
Kroppen kan i lang tid kompensere for forstyrrelser, “men af og til skal den hjælpes”.

 

Hvordan påvirker KranioSakral terapi kroppen?

Dr. John Upledger forskede i biomekanik og beviste at ganske små tryk kan korrigere forandringer i fascia- og membransystemet.
Hermed faciliteres forbedringer i den generelle funktionalitet af centralnervesystemet og det har en afgørende indflydelse på kroppens naturlige selvhelbredelses proces.
Med lette tryk, mindre end 5 gram, frigøres restriktioner der hvor det påvirker netop det kraniosakrale system, hvormed man gunstigt påvirker selve centralnervesystemet, og dermed kroppens potentiale både fysisk og psykisk for at fungere optimalt.
KranioSakral terapi bidrager altså til at kroppens styresystem fungerer, så klarer vores fantastiske krop selv resten.
I praksis er der normalt ingen negative bivirkninger, ligesom der normalt opnås resultater efter nogle få behandlinger, selvom komplekse situationer kan kræve yderligere behandlinger.

 

 

Hvem har gavn af KranioSakral terapi?

De fleste har gavn af KranioSakral terapi, både børn og voksne.
KranioSakral terapi styrker både det fysiske og psykiske helbred, selv når kroppen egentlig er velfungerende.
KranioSakral terapi bruges mere og mere som forebyggende behandling, og ved at komplimentere kroppens naturlige helingsprocesser med KranioSakral terapi forbedres kroppens imunforsvar og den er bedre i stand til at modstå de belastninger den udsættes for.
Der er nogle ganske få undtagelser, skader som f.eks. nyligt kraniebrud, hvor ro som regel er det vigtigste.